fredag 25 maj 2018

VECKOBREV V.21


Hej alla föräldrar

På svenskan denna vecka har vi jobbat med stenciler från den magiska kulan. Barnen har också fått göra klart saker i lådorna. Nu de sista veckorna kommer vi att repetera, göra klart, städa och ta vara på vädret och vara ute mer. Läxa i ”Den magiska kulan” är kapitel 24,25 vilket är de sista kapitlen i boken.

 

På matematiken har vi fokuserat på matematikboken och de som blivit klara har fått matematiksagor att arbeta med.

 

På engelskan har de haft bokstaven Z och arbetat med ”prepositions”

 

Johannes skola hade ”lilla OS” i onsdags för klasser 1-3 och barnen kämpade på superbra. De hejade och stöttade varandra och gjorde alla grenar med glädje, trots några fall och skrubbsår.

Det visade sig att 1C tog hem pokalen och vann!! :) Överlyckliga hoppade dom runt och kramade varandra och sjöng ramsor. GRATTIS!

 

Barnen fick uppleva teater på skolgården i fredags ”Gatustensorkestern”.  De spelade instrument och barnen fick leka med olika material samt vara delaktiga i olika moment. Skriva dikt, måla med kol samt göra en egen teater. En rolig och annorlunda händelse!

 

Information

En tredjedel av vårdnadshavarna på lågstadiet har fortfarande inte anmält närvaro/frånvaro under sommaren. För att vi ska kunna planera en så bra verksamhet som möjligt för era barn behöver vi veta vilka och hur många som kommer vara på plats. Som alltid är det särskilt viktigt att närvaro/frånvaro är korrekt anmält för de barn som har specialkostbehov.

 

Fyll omgående i anmälningsformuläret som du hittar här:




Onsdag 30/5 APT-skolan stänger 16:00

onsdag 30/5 ska vi i klass 1C gå till en park för att umgås, leka, och grilla. Vi äter inte lunch i skolan utan tar med oss korv och bröd mm. Vi har såklart tänkt på barnen som har specialkost också. Ni behöver inte ta med något hemifrån. Barnen kommer att få ta med sina vattenflaskor.

 

Fredag 1/6 välkommen på öppet klassrum! Tid:08:15-09:15

Barnen kommer att visar vad de gjort under terminen. Det bjuds på kaffe och te!

VECKA 22

MÅNDAG-jourfritids (09:00)

TISDAG-Idrott,musik

ONSDAG-UTFLYKT (grilla),( Läxa, kap 24,25)

TORSDAG-Idrott, engelska. APT skolan stänger 16:00

FREDAG-Öppet klassrum 08:15-09:15, fredagskul

 

Trevlig helg!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar