onsdag 9 maj 2018

VECKOBREV V.19


Hej alla föräldrar!

Denna vecka har vi arbetat på i matematikboken då barnen vill bli klara till sommaren. Vi gick igenom läxan och klockan på tavlan. Barnen fick säga ett klockslag och berätta för klassen om minutvisaren och timvisarens position.

På so lektionen har vi arbetat med Chile! De som är klara har fått fortsätta med andra länder som de inte gjort, samt göra klart stenciler och dylikt.

Vi har haft klassråd och barnen tar upp mycket bra saker som vi diskuterar och hittar lösningar på. Den som skriver gör ett fint jobb med att skriva upp vad vi diskuterar och läser även ”föregående protokoll” i början av varje klassråd.

På svenskan har vi haft läsgrupper.

LÄXA till nästa vecka är kapitel 20 och 21 i "Den magiska kulan":)



GRATTIS till EDWIN  som har fyllt år!!


 

















INFORMATION
 
BOKBYTARDAG 

 

Onsdagen den 16 maj är Stora bokbytardagen!  Eleverna kan ta med en bok hemifrån och komma hem med en annan. Genom att byta till sig en bok som de inte har läst hoppas vi att uppmuntra återanvändning istället för konsumtion, och uppmuntra till mer läsande och lärande.” Eftersom vi inte har en lokal att samla alla böcker i som förra året, så kör vi en lite mer improviserad bokbytardag där eleverna bär med sig sina böcker ut på rasten och byter direkt med varandra.
MORGONFRITIDS

Vill informera att om eleverna som kommer innan 08:10 (förutom måndagar) måste gå ner till morgonfritids en trappa ner, och skriva in sig där. Alla samlas där och går upp tillsammans 08:10 till klassrummen. Har märkt att vissa står och väntar utanför i kapprummet eller leker i korridorerna. Jag har försökt att förklarat för de elever men vore bra om ni också kan säga till. Eftersom de inte är inskrivna varken i klassrummet eller nere på morgonfritids vet vi inte vilka barn som finns i huset, speciellt om något allvarligt skulle hända.

 

VECKA 20

MÅNDAG-jourfritids (09:00)

TISDAG-Idrott, musik

ONSDAG-So-länder, Läsgrupper (kap. 20, 21)

TORSDAG-Idrott, engelska

FREDAG- NO, fredagskul

 

Trevlig långhelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar